Over ons

OncoLokaal

Wanneer je met kanker te maken krijgt, verandert je leven in een korte tijd drastisch. Vaak heb je met meerdere zorgverleners te maken. Een goede samenwerking is dan van belang. De zorgverleners in het netwerk OncoLokaal kennen elkaar en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze. Door de korte lijnen worden de behandelingen snel en goed op elkaar afgestemd. Het netwerk maakt ook afspraken met het ziekenhuis en de huisarts om zorg af te stemmen. Zo is de cirkel weer rond en krijg jij passende zorg dichtbij huis.

OncoLokaal is het oncologiezorgnetwerk waar verschillende partijen en (zorg)professionals uit de regio Eemland samenwerken. We werken aan het zichtbaar maken en verder verbeteren van de medische, paramedische en niet-medische oncologische zorg in de regio Eemland. Zo steunen wij mensen met kanker en hun naasten.  Oncologische zorg gaat voor ons niet alleen om het overleven van de ziekte. De kwaliteit van leven tijdens en na kanker is net zo belangrijk: een goede fysieke conditie hebben, meedoen in de maatschappij, het dagelijks functioneren, mentaal gezond zijn en zingeving.

Hoe kun je je als zorgverlener aanmelden bij het netwerk

Wil je meer informatie over deelname als zorgverlener aan OncoLokaal? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

naar het formulier

Onze aanpak

We borgen de kwaliteit van zorg en ondersteuning  voor mensen met en na kanker in de regio Eemland  samen met de Verwijsgids Kanker van IKNL. Op onze website zijn professionals herkenbaar met het VK tekentje als ze zijn opgenomen in de Verwijsgids Kanker en daarmee aan de kwaliteitscriteria van de beroepsorganisatie voldoen. 

Verwijzing en vergoeding

Mogelijk is er een verwijzing van je huisarts of specialist nodig bij een aantal zorgverleners. Jouw zorgverlener zal je hierover informeren. Afhankelijk van je zorgverzekering en jouw zorgverleners worden de kosten vergoed. Neem vooraf contact op met je zorgverzekeraar om te vragen of je de kosten vergoed krijgt.