Zelf een oncologiezorgnetwerk starten?

Mogelijk speel je langer met de gedachte om zelf een oncologiezorgnetwerk te starten in je regio. Op de kaart met het overzicht van alle oncologiezorgnetwerken staan ook de netwerken die in oprichting zijn. Hier kun je checken of er al initiatieven zijn in je regio en zo in contact komen.

Stappenplan eigen oncologiezorgnetwerk starten:

Stap 1

Check op de kaart of er al initiatieven zijn in de beoogde regio.

Stap 2

Neem voor ondersteuning contact op met een Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) die werkzaam is in de regio.

Stap 3

Bekijk de kwaliteitscriteria voor oncologiezorgnetwerken.

Stap 4

Bekijk de toolbox voor (startende) oncologiezorgnetwerken.

Stap 5

Beslis of je gebruik wilt maken van het format website voor oncologiezorgnetwerken.

Stap 6

Meld je startende netwerk alvast aan via info@oncologiezorgnetwerken.nl. Dan wordt je netwerk ook getoond op de kaart van oncologiezorgnetwerken.

Ondersteuning door ROS’en

Heb je ideeën, vragen of plannen voor of over een oncologiezorgnetwerk? Wil je eens praten met deskundigen op dit gebied? Neem dan contact op met een ROS bij jou in de regio (Regionale Ondersteuningsstructuren). Zij hebben ervaring met oncologiezorgnetwerken en alles wat daarbij komt kijken. Van start tot doorontwikkeling, contact met de leden, missie en visie of anders. Neem gerust contact op!

Website voor je oncologiezorgnetwerk

Als het oncologiezorgnetwerk nog geen eigen website heeft of een nieuwe website wil maken, kan het oncologiezorgnetwerk gebruik maken van een format dat Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) heeft ontwikkeld. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen via info@oncologiezorgnetwerken.nl.